20 Ocak 2010 Çarşamba

Obama sosyalist Miii?


Son günlerde dünyanın kafasını kurcalayan bu soruyu yanıtlamak istiyorum artık. Uzun araştırmalar sonucu vardığım sonuç şu ki; HAYIR.

Asıl anlamadığım bırak komünistliği, elin amerikalısı, sosyalistliği bile hakaret olarak söylüyor. Dilsel açıdan biraz daha masum görünüyor ya sosyalizm, ondan diyorum. Amerikan rüyasının kirletmediği bir kelime. Sonuçta siyasetçi toplum için birşeyler yapmak durumunda kalıyor. Kardeşleri Bilim ve Sanat'ın aksine siyaset toplumla daha içli dışlı.

Ama sağlık güvencesi politikası yürütmek insanı komünist yapmıyor.
Obama Nobel'i geri versin; Yemen'den, Kuzey Kore'den ve Filistin'den özür dilesin; Irak'tan, Afganistan'dan, Somali'den ellerini çeksin; Küba'dan ve İran'dan ambargoyu kaldırsın; Çevre sözleşmelerini uygulasın, dönüştürülebilir/yenilenebilir enerji alanına kaynak aktarsın; Kızılderililere haklarını iade etsin; Türkiye'de, Latin Amerika'da ve Afrika'da yaptığı darbeler yüzünden özür dilesin; Doğu Avrupa'daki o renk cümbüşü devrimlerin kaynağını kessin; sonra karalayın Obama'yı istediğiniz kadar. İster Sosyalik deyin, ister gomanist, isterseniz anarşik.


dn: Jedi resmi http://ucuncudalgageliyor.blogspot.com/2009/02/obama-baslangici.html adlı siteden aşırılmıştır.

1 yorum:

n dedi ki...

http://imageshack.us/scaled/landing/17/michlll.jpg